Nyomtatás

Drágább lehet a gyógyszer a dohányosoknak

Írta: Szdv.hu Dátum: . Rovat: Hírek

Drágább lehet a gyógyszer a dohányosoknak Csökkentenék a gyógyszerár-támogatás mértékét azoknál az asztmás és tüdőbetegeknél, akik dohányoznak. Bizonyos időközönként felülvizsgálnánk a páciensek állapotát, és ha egyértelműen megállapítható, hogy dohányoznak, akkor az asztmagyógyszerüket nem 90, hanem csak 50 százalékos támogatással kaphatnák meg.

Ez lehet az első eleme az úgynevezett beteg-együttműködésen alapuló támogatásnak – mondta a Magyar Nemzetnek az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatója.

Sélleiné Márki Mária beszélt a gyógyszerár-támogatási rendszert érintő megszorításokról, amelyeket ő inkább az ellentmondások kiszűréseként értékel. Szerinte ezt a folyamatot csak felgyorsította a kormányzati nyomás.

A gyógyszereknél ugyanis az év eddig eltelt időszakában 18 milliárddal többet költött az OEP, mint amit időarányosan lehetett volna.

A főigazgató elmondta: kommunikációs programsorozatot indítanak, hogy az emberek megértsék az intézkedések célját. Lakossági és iskolai fórumokat szerveznek, valamint interaktív kommunikációs lehetőséget is nyújtanak a honlapjukon.

OrientPress Hírügynökség

...

Cikk olvasása az eredeti oldalon...