Nyomtatás

Az argentinok is bevezetik a dohányzási tilalmat

Írta: Szdv.hu Dátum: . Rovat: Hírek

Az argentin törvényhozók régóta tervezik, hogy komolyabb lépéseket tesznek annak érdekében, hogy az országban visszaszorítsák a dohányosok számát. A legutóbbi szavazás alkalmával arról döntöttek, hogy a közeljövőben betiltják a füstölést minden zárt légterű, nyilvános helyiségben.

Tilos lesz a szálankénti cigarettavásárlás is

A jogszabályok azonban nemcsak a nyilvános helyeken való dohányzást tiltják majd – a jövőben tilos lesz a dohánytermékeket reklámozni, és a dohánygyárak nem szponzorálhatnak majd semmiféle eseményt sem. Mindemellett a termékek csomagolásán a gyártóknak általános egészségügyi figyelmeztetéseket is el kell majd helyezniük – írja a BBC.

Megszűnik továbbá egy, az argentinoknál eddig népszerű szokás is: az országban eddig ugyanis a cigarettát szálanként is árusíthatták a trafikokban. Az új jogszabályok alapján azonban ez is tilos lesz.

Az intézkedések hosszú távú célja, hogy megakadályozzák a dohányzást a bárokban, az éttermekben és a munkahelyeken is, és ezáltal rávegyék az embereket a leszokásra. A hatóságok a törvények betartására is odafigyelnek majd: a szabályszegők súlyos pénzbírságra számíthatnak.

OrientPress Hírügynökség

...

Cikk olvasása az eredeti oldalon...