Nyomtatás

Szabályozzák az e-cigaretták használatát

Írta: Szdv.hu Dátum: . Rovat: Hírek

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (U.S. Food and Drug Administration, FDA) bejelentette, hogy az elektromos cigaretták használatát a jövőben a dohánytermékekhez hasonlóan szabályozzák majd. Kivételt képeznek ez alól azok a készülékek, amelyeket az orvosok terápiás célokra írnak fel a betegeknek.

e-cigaretta - dohánytermékekre érvényes szabályozás lehet érvényes

Az Egyesült Államok Fellebviteli Bírósága (U.S. Court of Appeals) decemberben kimondta, hogy az e-cigaretták esetében az FDA – korábbi terveivel ellentétben – nem alkalmazhatja ugyanazokat a szabályokat, mint amelyek a gyógyszerekre érvényesek. Ezekre a készülékekre a jövőben csakis a dohánytermékekre érvényes szabályozás lehet érvényes, és kizárólag abban az esetben, amennyiben nem terápiás célra árusítják őket – írja a Bloomberg News.

Az FDA a határozat után megkapta a jogot, hogy felügyelje a termékek árusítását, és a fent leírt módon szabályozza azok használatát. Ezen kívül a jövőben arra is oda kell majd figyelniük, hogy milyen gyanús termékek jelennek meg a piacon, amelyek megpróbálják kijátszani a szabályokat, és esetleg más néven vagy módosított működési elvvel kerülnek a boltok polcaira.

OrientPress Hírügynökség

...

Cikk olvasása az eredeti oldalon...