Nyomtatás

Felhívás dohányzásról leszokást támogató szakemberek képzésére

Írta: Szdv.hu Dátum: . Rovat: Hírek

Felhívás dohányzásról leszokást támogató szakemberek képzésére Az Oktató Családorvosok Magyarországi Kollégiuma intenzív képzést szervez a dohányzásról leszokást támogató szakemberek képzésére.

A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik ismerik a dohányzásról való leszokás támogatásának elméletét és rendelkeznek olyan készségekkel, amelyek révén hatékonyan tudják támogatni a dohányosok leszokási próbálkozásait reaktív és proaktív telefonos tanácsadás, valamint személyes egyéni és csoportos tanácsadás formájában.

A tanfolyam tartalma: A dohányzás biológiai, pszichológiai és társadalmi háttere, a dohányzás egészségi következményei, a leszokás egészségi nyereségei, a nikotinfüggés és a megvonási tünetek, a változás modelljei, diagnózis (kémiai, társas, viselkedéses, érzelmi addikció), a farmakoterápiás lehetőségek, a támogatás nyújtásának módjai különböző csoportoknak. A dohányiparral kapcsolatos alapvető tények. A személyes, a csoportos és a telefonos tanácsadási protokollok, a motivációs interjú alapelemei.

Szükséges előképzettség: felsőfokú iskolai végzettség vagy felsőbb évfolyamos egyetemi/főiskolai tanulmányok az alábbiak alapján

  • Pszichológus, illetve felsőbb éves pszichológushallgató – 5. évfolyam
  • Diplomás ápoló, védőnő, egészségfejlesztő mentálhigénikus, addiktológiai konzultáns, más egészségügyi főiskolai végzettségű szakember
  • Gyógyszerész, felsőbb évfolyamos (4-6 évfolyam) gyógyszerésztanhallgató.
  • Orvos, felsőbb évfolyamos orvostanhallgató (4-6 évfolyam), rezidens.

Szükséges készségek és jellemzők:

  • Általános jó kommunikációs készségek, kapcsolatteremtés telefonon és személyesen.
  • Jelenleg nem dohányzik (soha sem dohányozott vagy már leszokott a dohányzásról).

A tanfolyam résztvevőinek száma: legfeljebb 15 fő
A képzés időtartama: 30 óra

A képzés időpontjai: szombati napokon, március 5, 12, 19, április 2 (7.5 ó/nap) 9–17 óráig

A tanfolyam helyszíne: Az Egészséges Magyarországért Központ, Budapest, Passaréti u. 1.

A képzés önköltséges: 30.000 Ft.

A képzés vizsgával zárul. A képzésen való aktív részvétel és sikeres vizsga alapján a DLTK a kiemelkedő résztvevőknek egyedi megítélés alapján felajánlja a gyakorlati lehetőséget és a képzés költségének visszatérítését.

Jelentkezési határidő: 2011. február 25.

További információ:
Vincze Viktóriánál, telefon: (06-1)-2251216.
A jelentkezési lapot és önéletrajzot elektronikus formában küldhetik be a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

LETÖLTHETŐ 
JELENTKEZÉSI LAP A DOHÁNYZÁSRÓL LESZOKÁST TÁMOGATÓ SZAKEMBEREK KÉPZÉSÉRE...

Cikk olvasása az eredeti oldalon...