Nyomtatás

Hétfőtől nincs pardon: büntetnek a dohányzásért

Írta: Szdv.hu Dátum: . Rovat: Hírek

Hétfőtől nincs pardon: büntetnek a dohányzásért A fővárosi közgyűlés nemrégiben arról döntött, hogy augusztus 5-től megtiltja a dohányzást a tulajdonában lévő aluljárókban. Mostanáig ugyanakkor a Fővárosi Közterület-felügyelet vezetése úgy határozott, hogy a rendelet életbelépését követő egy hónapig csak figyelem-felhívást alkalmaz, nem büntet. Hétfőtől ez megváltozik: a rendeletet betartatják, akár 30 ezer forintos bírság is kiszabható lesz.

Hétfőn lezárul a türelmi idő az aluljárókban

Budapest Főváros Közgyűlése még korábban döntött arról, hogy a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő aluljárókban 2010. augusztus 5-től megtiltja a dohányzást.
A Fővárosi Közterület-felügyelet vezetése egyúttal úgy határozott, hogy a rendelet életbelépését követő egy hónapig – a rendelet minél szélesebb körben történő megismerését elősegítve – csak figyelem felhívást alkalmaz, vagyis az első hónapban a megelőzésre és a rendelet szellemének a megismertetésére helyezi a hangsúlyt.

A türelem eddig tartott, hétfőtől a szabályozás ellenőrzését végző közterület-felügyelők 3-tól 20 ezer forintig helyszíni bírságot szabhatnak ki, vagy a helyszíni bírság be nem fizetése esetén feljelentéssel is élhetnek, ez esetben az illetékes jegyzői hivatal jár el és akár 30 ezer forintos bírságot is kiszabhat.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kapcsolódó cikkek:

...

Cikk olvasása az eredeti oldalon...