Nyomtatás

Help: szerinted hogyan lehet leszokni a dohányzásról?

Írta: Szdv.hu Dátum: . Rovat: Hírek

Help: szerinted hogyan lehet leszokni a dohányzásról? Lezárult a Help dohányfüstmentes életért program rajzpályázata, melyre az ország minden tájáról félezer diák küldte be dohányzás elleni tippjét. A húsz legjobb alkotás a Múzeumok Éjszakáján tekinthető meg.

Idén áprilisban hirdetett rajzversenyt a Help – a dohányfüstmentes életért program általános és középiskolás diákok számára. Feladatuk az volt, hogy szabadon választható technikával rajzlapnyi felületen kellett megfogalmazniuk a dohányzásról való leszokást segítő ötletüket. Összesen 469 pályamunka közül választotta ki a legjobb alkotásokat a képzőművészekből és a Help kampány képviselőjéből álló zsűri, melynek tagjai főként a kreativitást és az egyediséget díjazták, de nagyon fontos szempont volt az is, hogy a diákok hogyan közelítették meg a dohányzás témáját.

„Örömmel láttuk, hogy ennyire megmozgatta ez a téma a fiatalokat, rendkívül szép és ötletgazdag alkotást küldtek be a pályázatra” - mondta R. Nagy András, a Help kampány magyarországi szóvivője. „Éppen ezért a dohányzás ellenes küzdelemben optimizmusra ad okot, hogy ilyen lelkesen vettek részt a rajzpályázatban a diákok” – tette hozzá.

Akadtak olyanok, akik azt festették le, hogy a szüleik hogyan tették le a cigarettát, de volt olyan kisdiák is, aki a dohányzás káros hatásaira hívta fel a figyelmet színes ceruzarajzával. „Mivel nagyon nehéz volt ennyi remek munkából kiválasztanunk a legjobbakat, ezért úgy döntöttünk, 10 alkotás helyett 20-at állítunk ki 2010. június 19-én, Budapesten a Múzeumok Éjszakáján, a Hősök terén” – fejtette ki R. Nagy András. Valamint a három legjobb pályamű alkotója további nyereményben részesül: szeptemberben ugyanis iskolájukba látogat majd a Help csapata, és egész napon át tartó rendezvényen mérhetik meg a diákok és tanáraik szén-monoxid szintjüket, valamint hasznos tanácsok mellett értékes ajándékokkal lehetnek gazdagabbak.

HELP rajzverseny: a három legjobb munka készítője

Szabó Tímea rajza

Szabó Tímea (11. osztály) - Dienes László Gimnázium és Egészségügyi Szakképző Iskola, Debrecen

Soós László rajza

Soós László (19 éves) - Speciális Szakiskola, Győr

Miskolci Mercédesz rajza

Miskolci Mercédesz (13 éves) - Kaffka Margit Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Miskolc

HELP a dohányfüstmentes életért!

...

Cikk olvasása az eredeti oldalon...