Nyomtatás

A mentolos cigaretták káros hatásait vizsgálják

Írta: Szdv.hu Dátum: . Rovat: Hírek

A mentolos cigaretták káros hatásait vizsgálják A kutatók régóta hangoztatják, hogy a mentolos ízű dohányáruk fokozottan károsak az egészségre, ez azonban nem rettenti vissza azokat a vásárlókat, akik minden nap ezeket a termékeket veszik meg. Most azonban azt is felvetették, hogy a kellemesebb íz abban is nagy szerepet játszhat, hogy egyre több fiatal szokik rá a dohányzásra.

A kutatók aggályait és a fogyasztási szokásokat figyelembe véve az Egyesült Államokban egy 12 tagú testület ül össze a héten, hogy megoldást keressenek a mentolos cigaretták által felvetett legújabb problémára – írja a HealthDay.

A szakemberek ugyanis arra figyelmeztetnek: nagy szerepük lehet a fiatalkori dohányzás ugrásszerű növekedésében, valamint nehezebbé tehetik a leszokást is.

A mentolos termékek mellett terítékre kerülnek a „light” kategóriába sorolt cigaretták is, mivel elemzők szerint a felirat félrevezető lehet – a fogyasztók ugyanis azt gondolhatják, hogy ezek a dohányáruk kevésbé károsak az egészségre.

Megoldást találni a problémára a kutatók szerint is nagyon nehéz. A többség szerint a termékek megszüntetése nem megoldás, ugyanakkor áremeléssel, nagyobb, hatásosabb feliratokkal talán megóvhatóak a fiatalok – elsősorban a kiskorúak – attól, hogy idő előtt súlyos egészségügyi problémákkal szembesüljenek.

[OrientPress Hírügynökség]

...

Cikk olvasása az eredeti oldalon...