Nyomtatás

Az indiaiak többsége támogatja a dohányzási tilalmat

Írta: Szdv.hu Dátum: . Rovat: Hírek

Az indiaiak többsége támogatja a dohányzási tilalmat Egy friss felmérés szerint egy évvel a köztéri és munkahelyi dohányzási tilalom bevezetését követően az indiaiak elsöprő többséggel támogatják a korlátozó rendelkezést. A kutatás szerint a többség elismeri és felismeri a másodlagos füst káros hatásait.

A másodlagos füst komoly egészségügyi kockázat

A négy indiai nagyvárosban készített közvélemény-kutatás szerint egy évvel a rendelkezés bevezetését követően tízből kilenc személy támogatja a nyilvános helyekre és munkahelyekre vonatkozó dohányzási tilalmat. Mumbaiban a válaszadók 98, Kolkatában 93, Csennajban 92, Delhiben 90 százaléka értett egyet az intézkedéssel.

A kutatás szerint a megkérdezettek 92 százaléka értett egyet azzal az állítással, hogy a másodlagos füst komoly egészségügyi kockázatot jelent a nem dohányzókra nézve is. Saját állításuk szerint 91 százalékukat konkrétan zavarja is, ha a más által kifújt füstöt kell belélegezni.

Az indiai metropoliszokban megkérdezett válaszadók úgy vélték, a helyi éttermek és bárok kellemesebb, valamint egészségesebb helyek lettek, mióta tilossá vált a dohányzás. A válaszadók 72 százaléka egészségesebbnek, 88 százaléka pedig kellemesebbnek tartja a füstmentes szórakozóhelyeket - közli az ELTE-TATK hírlevelében.

[OrientPress Hírügynökség]

...

Cikk olvasása az eredeti oldalon...