Nyomtatás

Bulgária betiltja a dohányzást a zárt nyilvános helyeken

Írta: Szdv.hu Dátum: . Rovat: Hírek

Bulgária betiltja a dohányzást a zárt nyilvános helyeken Bulgáriában 2010. június 1-től minden zárt, nyilvános helyen betiltják a dohányzás – jelentette be az országgyűlés, miután megszavazta az ország egészségügyi törvényének módosítását.

A parlamenti képviselőket dohányos illetve nem dohányos táborra osztó tilalom az éttermek és kávéházak tulajdonosai körében is felháborodást váltott ki, akik szerint az intézkedés rosszat tesz az üzletmenetüknek.

Az Európa talán legerősebb dohányosainak otthont adó országban 2005-ben már betiltották a dohányzást az összes közhivatalban, valamint a tömegközlekedési eszközökön. Az étterem- és kávéház-tulajdonosokat arra kényszerítették, hogy biztosítsanak elkülönített nemdohányzó asztalokat vendégeiknek, ezekhez azonban csak nagyon kevesen ültek.

A valamennyi nyilvános helyet érintő tilalom miatt azonban néhány politikus azt javasolta, hogy hozzanak létre olyan éttermeket, kávézókat és bárokat, ahová csak dohányosok járhatnak.

Az Országos Közegészségügy-védelmi Központ friss kutatása azt mutatta, hogy Bulgáriában a férfiak 52,4 százaléka, és a nők 38,1 százaléka rendszeres dohányos.

Copyright AFP [2009] / Translation Medipress

...

Cikk olvasása az eredeti oldalon...