Nyomtatás

Az okosak nem bagóznak

Írta: Szdv.hu Dátum: . Rovat: Hírek

Az okosak nem bagóznak Ausztráliában útjára indították a Nemzeti Ifjúsági Dohányzásmentes Napot (NYTFD), hogy távol tartsák a tinédzsereket ettől a káros szenvedélytől.


Ausztráliában dohányzás-mentes napon világosítják fel a tizenéveseket a veszélyekre

A dohányzásellenes ifjúsági NYTFD kampány célja, hogy felhívja a fiatalok feigyelmét a dohányzással kapcsolatos témákra, mint például az egészségügyi, környezeti hatásaira és más kapcsolódó témakörökre. Pénteken szerte az országban az iskolák dohányzásellenes felvilágosítást tartottak.

A dohányzásellenes kampány célja

Az Ausztrál Egyesült Média szerint a Nyugat-Ausztrál Szív Alapítvány által kibocsátott felmérés kimutatta, igény van arra, hogy a dohánygyártók beszüntessék jelenleg folytatott reklámpolitikájukat. „Folyamatosan kerülnek piacra a színes és tetszetős cigarettás dobozok, így szándékos stratégiával veszik célba a fiatalságot.” – mondta az "Okosak nem bagóznak" projekt koordinátora, Fiona Phillips. Phillips az OxyGen tagja, mely felelős a NYTFD megszervezéséért.

Elmondta, hogy az eredményeket eljuttatják a politikusokhoz is, hogy támogassák a Nemzeti Megelőzési Akciócsoport kezdeményezését az egyszerű csomagolások bevezetéséért. A NYTFD program támogatására a dél-ausztrál kormány pénteken nyilatkozatot adott ki, melyben arra figyelmeztettek, minden második ember, aki tinédzserként kezd dohányozni, emiatt fog meghalni. A függőségi miniszter, Jane Lomax-Smith megjegyezte, hogy jelenleg a 15-29 éves dél-ausztrál fiatalok 23%-a dohányzik.

...

Cikk olvasása az eredeti oldalon...