Nyomtatás

Megtiltják a dohányzást a fővárosi önkormányzat játszóterein

Írta: Szdv.hu Dátum: . Rovat: Hírek

Megtiltják a dohányzást a fővárosi önkormányzat játszóterein A dohányzás megtiltását tervezik a fővárosi önkormányzat tulajdonában, fenntartásában és használatában lévő játszótereken - tudta meg az MTI szombaton fővárosi képviselőktől.

Tájékoztatásuk szerint a Főpolgármesteri Kabinet hétfőn tárgyal Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes előterjesztésében erről a kezdeményezésről. A Fővárosi Közgyűlés pedig a hó végén rendeletileg döntene a dohányzási tilalom bevezetéséről.

A főpolgármester-helyettes rámutatott, hogy a gyermekek egészségének védelmében társadalmi igény mutatkozik a játszótereken való dohányzás megtiltására. Európában erre több helyütt, Londonban és Bécsben is van már példa. Dániában pedig az ország összes játszóterén tilos a dohányzás.

Budapesten az I. és a II. kerületben is rendeletileg tiltották meg a városrészben lévő játszótereken a dohányzást. A főpolgármester-helyettes szerint, mivel a fővárosi önkormányzatnak nincs arra hatásköre, hogy a kerületek kezelésében lévő játszótereken bármilyen tiltást rendeljen el, ezért ajánlásként javasolják a kerületeknek, hogy a főváros által kezelt, kiemelt zöld területeken található játszóterekhez hasonló dohányzási tilalmat vezessenek be.

A fővárosi önkormányzatnak a tulajdonában, használatában és fenntartásában 44 játszótér és 30 sportolásra alkalmas, bárki által használható, burkolt felülettel ellátott közterülete - rögzíti az egyebek közt a sportot is felügyelő főpolgármester-helyettes az előterjesztésében.

(MTI)

...

Cikk olvasása az eredeti oldalon...