Nyomtatás

Az Akadémia nem támogatja a dohányzást nyilvános helyeken

Írta: Szdv.hu Dátum: . Rovat: Hírek

Magyar Tudományos Akadémia A Magyar Tudományos Akadémia tudományos tényként kezeli a dohányzás egészségre való káros hatását, és minden ettől eltérő nézettől elhatárolódik – erősítette meg tegnapi sajtóközleményében Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke.

A Magyar Tudományos Akadémia Politika Tudományok Intézetének tanulmánya, amelyet a Magyar Vendéglátók Ipartestületének megrendelésére készített kizárólag a dohányzás betiltásának gazdasági következményeit elemzi.

A tanulmányban foglaltak a tanulmány készítőjének, nem pedig a Magyar Tudományos Akadémiának a véleményét tükrözik, ezért a tanulmány kapcsán az Akadémiára történő hivatkozás nem helytálló.

A Magyar Tudományos Akadémia felszólítja a Magyar Vendéglátók Ipartestületét, hogy kommunikációjában semmilyen módon ne tüntesse fel az Akadémiát, mint a dohányzás nyilvános helyeken történő engedélyezésének támogatóját.

Linkek

Kommentár

A Tüdőbeteg.hu üdvözli a Magyar Tudományos Akadémia gyors és határozott állásfoglalását, amelyben egyértelműen kinyilvánította, hogy nem támogatja a nyilvános helyeken történő dohányzás engedélyezését.

A dohányfüst elleni küzdelemben nagyon fontos számunkra a Magyar Tudományos Akadémia támogatása. Hasonló határozottságot és gyorsaságot várunk el politikusainktól annak érdekében, hogy a Nemdohányzók védelméről szóló törvény mielőbbi elfogadásával végre Magyarország is csatlakozzon a kulturált Európához.

Reméljük, 2009. január 1-től senkinek sem kell dohányfüstöt belélegeznie semmilyen zárt közterületen, aluljáróban, játszótéren vagy tömegközlekedési eszközön.

Nyílt levél az MTA elnökének a vendéglátósok felmérése kapcsán

A Magyar Nemzeti Szívalapítvány és a Magyar Kardiológusok Társasága is aláírta azt a nyílt levelet, amelyben az MTA elnökét kérdezik az MTA Politikai Tudományok Intézetének a vendéglátósok megbízására írt tanulmányáról.

A Tüdőbeteg.hu teljes mértékben egyetért az aláírók aggodalmával, illetve azon szándékával, hogy a Nemdohányzók védelméről szóló jogszabályt haladéktalanul el kell fogadnia az Országgyűlésnek annak érdekében, hogy 2009. január 1-től füstmentesen szórakozhassunk, étkezhessünk, dolgozhassunk és közlekedhessünk.

dr. Mucsi János
tüdőgyógyász szakorvos
a tüdőbeteg.hu főszerkesztője
...

Cikk olvasása az eredeti oldalon...