Nyomtatás

Az új év ezrek számára hozhat változást a dohányzást illetően

Írta: Szdv.hu Dátum: . Rovat: Hírek

icoach copy 2012 jó évnek ígérkezik, mivel az Európai Bizottság új gondolkodásmódot és eszközt kínál a dohányzásról való leszokáshoz egy újszerű kampány, „A volt dohányosok megállíthatatlanok” keretében.

Az Európai Bizottság újévi fogadalmuk betartására ösztönzi Európa polgárait: szokjanak le a dohányzásról!

Új év, új kezdet – az Európai Bizottság elkötelezte magát amellett, hogy a dohányosoknak jobb életminőséget kínáljon és „megállíthatatlan” volt dohányosokká tegye őket. Egy nemrégiben készült felmérés adatai szerint az újévi fogadalmat tevő emberek mintegy 80%-a nem tartja be fogadalmát, sokan motivációjukat vesztik, és inkább azon keseregnek, hogy nem sikerül elérni kitűzött céljaikat.¹

„A volt dohányosok megállíthatatlanok” kampány egyedülálló, inspiratív eszköz a leszokáshoz: arra ösztönzi a dohányosokat, hogy gondolják át újra a leszokással járó előnyöket, amelyek többek között a jobb egészségi állapot, a jobb társas kapcsolatok, a több pénz és egy jobb életminőség. Kevesebb, mint fél év alatt több mint 150.000 dohányos regisztrált az Európai Unióban az iCoach elnevezésű online eszközre annak 2011. júniusi bevezetése óta. Ez az eszköz – amely a leszokás különböző fázisaiban lépésről lépésre ad személyre szabott tanácsokat - már dohányosok ezreit segítette a leszokásban, és további ezrek számára kíván segítséget nyújtani idei újévi fogadalmuk, azaz a dohányzásról való leszokás betartásában.


Mit kínál az iCoach?

  • személyre szabott tippeket és tanácsokat a leszokáshoz,
  • rendszeres e-maileket, amelyek aktuális tanácsokat nyújtanak a leszokás különböző fázisaiban,
  • fórumot, ahol a dohányosok egymást erősíthetik elhatározásukban, megoszthatják bátorító történeteiket,
  • grafikont, amely a kitűzött cél elérésének aktuális helyzetét mutatja.

„Nagy örömmel tölt el, hogy „A volt dohányosok megállíthatatlanok” kampány ez idáig 150.000 dohányosnak nyújtott segítséget” – mondta John Dalli, az Európai Bizottság egészségügyi biztosa. „A továbbiakban is szeretnénk dohányosok ezreit segíteni céljuk elérésében, hogy 2012-ben volt dohányosokká váljanak. Most léptünk át az új esztendőbe, és ez nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy 2012-t a lehető legjobb évvé tegyük, hiszen „A volt dohányosok megállíthatatlanok” kampány idén még jobbat és többet kínál. Én magam is néhány éve hagytam abba a dohányzást, így személyes tapasztalatom van arról, milyen nagyszerű érzés volt dohányosnak lenni”.


További információ
http://becomeunstoppable.eu
Az Európai Unió közegészségügyi portálja
http://health.europa.eu
Az Európai Bizottság közegészségügyi honlapja
http://ec.europa.eu/health/tobacco/policy/index_en.htm

¹Blame It on the Brain: The latest neuroscience research suggests spreading resolutions out over time is the best approach, Wall Street Journal, 2009. december 26.
Online elérhetőség: http://online.wsj.com/article/SB10001424052748703478704574612052322122442.html

...

Cikk olvasása az eredeti oldalon...