Nyomtatás

Fellélegezhetünk!

Írta: Szdv.hu Dátum: . Rovat: Hírek

Fellélegezhetünk! Célunk, hogy kevesebben dohányozzanak, ezáltal pedig kevesebben betegedjenek és haljanak meg – hangsúlyozta Szócska Miklós szerdai, a Keleti pályaudvaron tartott sajtótájékoztatóján.

Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy a dohányzást zárt légterű közösségi helyeken tiltó szabályozással fellélegezhetett az ország. A folyamatos kampányokkal bizonyították: azt szeretnék, ha az elszomorító tendencia – naponta hetven, évente harmincezer honfitársunk hal meg a dohányzással összefüggő betegségben – változna, kevesebben betegednének és halnának meg.

Fellélegezhetünk! Szócska Miklós arról is beszélt, hogy múlt pénteken hagyott jóvá egy megvalósíthatósági tanulmányt, mely a leszokásban szeretné segíteni az embereket. A dohányzás visszaszorítása érdekében számos vállalat – köztük a MÁV Zrt. is – csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, mely felhívja a figyelmet a káros szenvedély veszélyeire. A dohányzásellenes és leszokást segítő információk pedig – folytatta – a fellelegezhetunk.hu honlapon érhetőek el folyamatosan.Demjén Tibor, az Országos Egészségfejlesztési Intézet Dohányzás Fókuszpontjának vezetője beszámolt a törvény bevezetését követő pozitív tapasztalatokról. A mérések azt mutatták, hogy a szálló finom por – mely apró részecskék a dohányzás következtében kerülnek a levegőbe – mennyisége 90 százalékkal csökkent az ellenőrzött zárt légterekben.

Szarka László, a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. kommunikációs igazgatója arról beszélt, hogy a vállalat elkötelezett az egészségtudatos magatartás iránt. Mint mondta, a türelmi időszak végére házon belül maradéktalanul megtörtént az átállás, valamint az utasok tájékoztatása is folyamatos. Kitért arra is, hogy a jövőben több módon felhívják majd az emberek figyelmét a dohányzás káros hatásaira, ennek érdekében pedig nem csupán hangos utastájékoztatással – immár Kemény Dénes hangján –, hanem az ország több pontján kihelyezett óriásplakátokkal is.

(kormany.hu / fotók: Árvai Károly)

...

Cikk olvasása az eredeti oldalon...