Nyomtatás

Bulgáriában betiltanák a cigarettahüvelyek gyártását és forgalmazását

Írta: Szdv.hu Dátum: . Rovat: Hírek

Bulgáriában betiltanák a filteres cigarettahüvelyek gyártását és forgalmazását a dohányipari termékekre a múlt héten elfogadott, de egyelőre még életbe nem lépett törvénymódosítás szerint.

A Kapital daily internetes oldal beszámolója szerint az erre vonatkozó képviselői indítvány beterjesztői ezzel azt a jelenséget kívánják megszüntetni, hogy sokan illegális dohánnyal, illetve eldobott csikkekből összegyűjtött dohánnyal töltik meg a filteres cigarettahüvelyeket.


A lap a rendelkezést abszurdnak nevezi, már csak azért is, mert a tiltás nem vonatkozik a cigarettapapírra, illetve a külön gyártott filterre. Kiemelik azt is, hogy ilyen tiltás nincs más európai országban.
 A rendelkezés komoly nehézséget okozhat az ezzel foglalkozó 4-5 cégnek, többek között a plovdivi Jurij Gagarin BT-nek, amely a legnagyobb cigarettahüvely-gyártó Bulgáriában, és termelésének 80 százalékát exportálja.

Név nélkül nyilatkozó szakértők szerint az intézkedés a mintegy 80 százalékban állami tulajdonú Bulgartabaknak, az ország legnagyobb dohányipari cégének a lobbitevékenysége révén került be a törvényjavaslatba.


A törvényjavaslat – számos más rendelkezés között – a dohánytermékek internetes értékesítését is betiltaná Bulgáriában.


MTI

...

Cikk olvasása az eredeti oldalon...